Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, перемішуючи їх раз на кілька днів. Другий спосіб – сушка в духовці. Шипшину перебирають (але не миють) і викладають на деко.19 вер. 2022 р.
Як правильно сушити шипшину в сушарці?
Її дуже зручно використовувати для заготівлі плодів шипшини.
- Розкладіть шипшина в піддони сушарки одним шаром.
- Встановіть температуру на 65 градусів Цельсія.
- Сушіть шипшина 12-14 годин.
- Не лінуйтеся кожні дві години міняти піддони місцями, щоб ягоди просушилися рівномірно.
Як правильно зберігати шипшину?
Зберігати сушені плоди шипшини рекомендується в щільно закритих банках (деякі господарки, навпаки, ж рекомендують не закривати їх кришками, а зав'язати тканиною – для циркуляції повітря, щоб плоди не запліснявіли з часом), картонних коробках або тканинних мішечках. Кеш
Як правильно збирати шипшину?
Як правильно збирати шипшину? Збирати шипшину рекомендується, коли на вулиці сухий, сонячний день. Для збору слід вибирати тверді ягоди, а знімати їх потрібно разом із чашолистками та плодоніжками (після сушіння їх легко видалити). Не варто збирати плоди з ушкодженнями, тріщинами, чорнотою або гниллю.
Як зберігати шипшина в домашніх умовах на зиму
В духовці. Ягоди, які пройшли процедуру відбору, в сухому вигляді висипаються на деко тонким рівномірним шаром. Деко ставиться в попередньо розігріту до 45-50 градусів духовку.