Зрізати слід здорове, зелене листя, а потім підсушити його протягом доби в сухому, темному місці. Підсушене листя необхідно зібрати у невеликі пучки по 8-10 штук і обережно скрутити в ковбаски. Потім їх необхідно залишити у відкритій ємності ще протягом 12 годин.17 серп. 2020 р.
Як правильно сушити трави на чай?
Квіти і зелене листя потрібно сушити при низьких температурах, не піддаючи впливу прямого сонячного проміння. Достатня циркуляція повітря необхідна для швидкого висушування трав і збереження їхнього аромату. Маленькі листочки слід сушити на стеблах. Відокремлювати їх краще, коли вони вже висохли. Кеш
Як правильно зберігати трав’яний чай?
Від сонячного світла – чай потрібно зберігати в темному закритому місці або в непрозорій ємності, бо ультрафіолетові промені руйнують ароматичні речовини чайного букета. Від надмірного тепла – найкраще зберігати чай в прохолодному місці, без перепадів температури, наприклад, в герметичному контейнері в холодильнику.
Як правильно зберігати трави?
Краще за все зберігати всі спеції (отримані з коренів, квітів, плодів, насіння або кори рослин) та трави (отримані з рослинного листя) в прохолодному, сухому, темному місці та в герметичних ємностях. Холодильники підходять для зберігання лише певних спецій та трав.
Як сушити липу для чаю: поради щодо збирання та сушіння …
Читай у нашому матеріалі, як сушити липу для чаю на зиму — корисні поради про збір та засушування цвіту. Трав’яні чаї корисні для нервової системи та організму.