Утім, баклажани можна цілими запікати, нанизавши на шампури або поклавши на вугілля. Потім дати час їм трохи охолонути, зняти шкірку, а м'якоть розім'яти виделкою, додавши трохи оливкової олії, дрібно нарізаного базиліка й посилити смак копченою паприкою.7 вер. 2021 р.
Як запекти баклажани в духовці для салату?
Перець та баклажани помити, часто проколи виделкою. Викласти на деко і запекти при температурі 180ºС протягом 30 хвилин (я, зазвичай, роблю це напередодні приготування, щоб сам процес приготування салату займав мінімум часу).
Як приготувати баклажани в духовці?
Посоліть половинки баклажана до смаку та скропіть 1 ст. л. олії. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Як смажити баклажани на сковороді?
Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.
Як почистити баклажан – як? що? де?
Зняття шкірки з баклажана зазвичай покращує смак страв, в яких він присутній. На щастя, процес чищення баклажана досить простий. Кроки Метод 1 з 2: Зніміть з баклажана шкірку 1 Помийте баклажан. Сполосніть баклажан під холодною проточною водою і висушіть його чистим паперовим рушником.