Як заготовити Базилік на зиму в домашніх умовах?
Щоб заморозити пряну траву, її потрібно вимити, потім бланшувати окропом, після чого швидко занурити в крижану воду, щоб зберегти насичений колір. Далі потрібно просушити на паперовому рушнику і невеликими порціями розкласти по пакетах. Потім помістити в морозильну камеру для зберігання.
Як засолити базилік?
Листя використовують цілком або подрібнюють. На дно ємності насипають трохи крупної солі. Зверху укладають листя базиліка. Пересипають сіллю, придавлюють і чекають, поки зелень осяде і виділиться сік.
Що можна зробити з базиліком?
У будь-якому вигляді базилік використовують для приготування соусів, кетчупів, підлив, різноманітних заправок. Цю приправу додають до омлетів, салатів. Сушеним подрібненим листям базиліка можна поліпшити смак паштетів, ковбас і сосисок.
Оливкова олія з базиліком – кулінарний покроковий …
Олія оливкова першого віджиму 100 мл. Базилік свіжий невеликий пучок. Спосіб приготування: базилік Вимити і відокремити листя. Викласти листя в чисту пляшку і залити оливковою маслом …