Як вино у Франції?
Чорний виноград, що прибуває для бродіння, зазвичай вичавлюють і відокремлюють від кистей. Вичавка полягає в тому, щоб розкрити ягоди винограду, вивільнивши сік та м'якоть. Потім вичавлений виноград зазвичай перекидається в «розділювач», де виробляється відділення: кисть, деревна частина грона, видаляється.
Що потрібно для того, щоб зробити вино?
Отже, список необхідного обладнання та тари для домашнього виноробства.
- Ємності для сировини, що зріє виноматеріалу та зберігання готового продукту.
- Пристрій для подрібнення рослинної сировини.
- Пристрій для віджиму та пресування виноматеріалу.
- Гідрозатвор.
- Фільтри для проціджування (очищення) виноматеріалу