Лимонна кислота широко використовується в харчовій промисловості, медицині, косметології та домашньому господарстві. Її кислотність та приємний лимонний аромат роблять її незамінним компонентом багатьох продуктів та засобів.
Якщо ви хочете навчитися робити лимонну кислоту самостійно в домашніх умовах, це можливо. Хоча процес виготовлення тривалий і потребує деяких інструментів та інгредієнтів, він є досить простим для підготовленого господаря.
Головним компонентом для виробництва лимонної кислоти є лимонний сік, який має кислотність від 4 до 6% залежно від сорту та зрілості фрукта. Щоб отримати більш концентровану кислоту, необхідно витягти її з лимонного соку.
Метод | Опис |
---|---|
Метод 1 | З сокової рідини лимона |
Метод 2 | З лимонної шкірки |
Метод 3 | З лимонного насіння |
Метод 4 | З лимонної групи кислот |
У промислових масштабах лимонну кислоту одержують шляхом синтезу цукристих речовин або цукру та промислових штамів пліснявого гриба.
Як виготовити лимонну кислоту?
Лимонну кислоту одержують лимоннокислим бродінням цукрів бурякової та очеретяної меляси з використанням культури Aspergillus niger. Вихід лимонної кислоти при її використанні найбільший. цитрин acid, мурашки, preservative, stabilizer, activated charcoal, calcium citrate, fermentation.
Як замінити лимонну кислоту лимоном?
Чіткого співвідношення з точністю до грама немає. Тому що лимони можуть мати різну кислотність, різний об'єм шкірки та м'якоті. Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимона, відповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грамів – це одна чайна ложка сухої речовини.
Як можна замінити лимонну кислоту?
Чим замінити лимонну кислоту
- Продукт №1 (цитрусовий сік)
- Продукт №2 (оцет)
- Продукт №3 (сік кислих ягід)