Яке листя підходить для долми

Долма – це традиційна страва східної кухні, яка дуже популярна в українських господинь. Являє собою загорнуту у виноградне листя начинку, найчастіше фарш з рисом. На початку літа з'являються свіжі виноградні листя, які ідеально підходять для домашньої долми.31 трав. 2022 р.

Як заготовляти виноградне листя для Долми?

Найпоширенішим і простим способом запастися сировиною для долми на зимовий період вважається заморозка. Звернувши виноградне листя рулетиком їх потрібно упакувати в поліетиленовий пакет і відправити в морозильну камеру. Розморожувати таку заготовку, теж, досить просто.

Як робити голубці з виноградного листя?

На дно каструлі кладемо кілька виноградних листків, щоб долма в процесі приготування не пригоріла. Щільно викладаємо конвертики швом донизу. Заливаємо киплячою підсоленою водою і зверху накриваємо тарілкою, щоб долма не виринала і листочки не розгорталися. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину.

Що роблять з виноградного листя?

Наприклад, у виноградне листя загортають і інші начинки, наприклад сир чи домашній сир, рыбу. В Узбецькій кухні є коваток палов – з виноградним листям. З листя винограду варять суп, их добавляют в зелёный борщ, використовують як пікантну добавку до супів із зеленню та капустою.. А також роблять салат.

Долма рецепт – смачна страва з виноградного листя — УНІАН
Для долми найкраще брати листя із білих сортів винограду. Вони ніжніші і не настільки «фігурні». Саме листочки білого винограду надають долмі цей …

Related Post

Як точно визначити овуляцію у жінки: поради та методиЯк точно визначити овуляцію у жінки: поради та методи

Овуляція – це ключовий момент у жіночому циклі, який передбачає вивільнення зрілої яйцеклітини з яєчника для можливого запліднення. Визначити момент овуляції дуже важливо, якщо жінка планує завагітніти або навпаки хоче

Як зробити міцний квас із градусомЯк зробити міцний квас із градусом

Як підвищити градус у квасі? Додати дріжджі, лимонну кислоту та першу порцію цукру (300 грам). Загальна кількість цукру залежить від бажаної міцності та насолоди квасу, ці показники регулюються в процесі