Перець Red Savina – один із найбільш пекучих перців чилі, з коефіцієнтом 580 000 за шкалою Сковілла. Каролінський жнець, найгостріший перець у світі за версією книги рекордів Гіннеса. Пекучість цього виду коливається між 1,15 млн і 2,2 млн одиниць за шкалою Сковілла.
На першому місці з результатом 16 мільярдів балів знаходиться речовина, Отримане з двох видів молоча, що росте в Африці, – резиніфератоксин. Це природний аналог капсаїцину, але в тисячу разів більш пекучий, ніж капсаїцин у чистому вигляді.
Васабі буває гостріше багатьох різновидів перцю чилі, Хоча палкість йому надає іншу речовину, а не капсаїцин. Але гостроту васабі легко зняти питтям, у випадку з перцем запивання навіть холодною водою результату не дасть.