Який на смак шпинат?
Якщо спробуєте шпинатний листок – він має нейтральний смак, як трава. Але коли додати шпинат до, наприклад, омлету, страва вийде напрочуд соковитою та смачною. Зелений борщ зі шпинатом корисніший, ніж із кваском, оскільки шпинат містить менше щавлевої кислоти, яка спричинює утворення солей в організмі.
Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Як правильно їсти шпинат?
Шпинат можна їсти як в сирому вигляді, так і у відвареному. З молодого шпинату краще готуйте салати або діп (соус, в який можна вмочати їжу, наприклад, м'ясо і морепродукти). Більш грубі і зрілі листя готуйте на пару, смажте або тушкуйте.
ЯК ВЖИВАТИ ШПИНАТ В ЇЖУ, НА ЯКІ ПРОДУКТИ ЦЕЙ …
Шпинат має виражений трав’яний смак,він нагадує щавель, але в ньому немає кислинки. Само по собі це рослина не відноситься ні до прянощів, ні до в’язким продуктам. Смак шпинату розкривається при приготуванні його з м’ясом, рибою, в супах і салатах; він відмінно поєднується з яйцем і годиться …