Що робити якщо гіркі огірки?
Забрати гіркоту в огірках допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди розріжте на часточки, натріть сіллю та залиште на 30 хвилин. Через півгодини огірки промийте, просушіть на паперовому рушнику та вживайте в їжу. Такий метод найбільше підходить для консервації салатів.
Чому домашні огірки гірки?
Найпоширеніша причина, яка викликає погіршення смаку плодів – неправильний режим поливу. Тропічний «характер» рослини передбачає наявність завжди злегка зволоженого грунту. В умовах посушливого і жаркого літа рослини страждають від нестачі вологи. Ліані необхідна велика кількість води для життя.
Як прибрати гіркоту з листя салату?
– Щоб позбутися гіркоти, потрібно потримати листя, краще разом із корінням, у холодній воді. Для сортів з тонкою ніжною зеленню підійде "сухий" спосіб: засипати листя сіллю на 15–20 хвилин, потім промити. – І насамкінець: вживання в їжу салату з гірким листям не зашкодить здоров'ю.
Огірки гіркі – що робити, щоб усунути гіркоту перед консервацією
Залишіть на 10-12 годин. Для приготування свіжих страв такі овочі не підходять. Їх використовують лише для консервації. Зрізання шкірки Ще один простий спосіб – очистити огірки. Оскільки в шкірці накопичується більше гірких речовин, …