Виноград вирощують, використовуючи лозу або спеціальні шпалери – це дріт, прикріплений до опори, на яку рослина розкидає свої пагони по типу плетіння.
Для чого вирощують виноград?
Приблизно 20 видів винограду використовують для схрещування й виведення культурних сортів. Усі сорти поділяють на столові, винні та ізюмні. Виноград має славу цілющого, високопоживного продукту. Його ягоди містять значну кількість легкозасвоюваних цукрів, вітаміни, мінеральні солі (кальцію, заліза, фосфору).
Що потрібно для вирощування винограду?
Виноград невимогливий до ґрунту, але бажано, щоб він була родючим і дренованим. Для посадки придатний навіть кам'янистий ґрунт – галька виступає в якості дренажу. Не слід висаджувати культуру в болотисті і низинні місця. Рослина буде сильно боліти через недостатній ґрунтовий газообмін, ослабне і загине.
Що це за рослина і для чого її вирощують виноград?
Виноград: кущова рослина що в'ється з солодкими великими ягодами, а також ягоди цієї рослини, які ідуть у харчі та на виготовлення вина. Батьківщиною культурного винограду є південні країни Закавказзя, Середня Азія, а також Іран, Афганістан, Північний Китай. Кеш
Виноград — Вікіпедія
Столовий виноград та соки з нього використовуються при лікуванні шлункових, ниркових, серцево-судинних, легеневих та інших захворювань.