Розсіл готується за наведеними вище пропорціям: на 10 л 2 склянки солі і стакан цукру. На дно відра укладають приблизно 1/3 частина прянощів з листям, потім 2-3 шари томатів, трохи прянощів з листям, знову помідори. Так робимо, поки не заповниться відро. Не забуваємо про зубчики часнику і шматочки коренів хрону.
Де тримати зелені помідори щоб достигли?
Щоб прискорити достигання, помідори поміщають в тепле місце. Найкраще для додаткового дозрівання томатів розмістити їх у добре провітрюваному та досить вологому приміщенні з температурою 20-25°C. Помідори розкладають на полицях, в кошиках або ящиках у кілька шарів, не товщих за 20 см.
Чому чорніють зелені помідори?
Причин тому може бути декілька. Це може бути сіра або вершинна гниль, яка виникає при дефіциті деяких мінеральних речовин, зокрема, кальцію. Крім цього, помідори чорніють на кущах з-за підвищеної кислотності грунту. Можливо, ви «перегодували» рослини добривами, що містять азот.
Що зробити щоб помідори почервоніли?
✔ Розпушити ґрунт мотикою, трохи пошкоджуючи коріння. ✔ Саме для того, щоб помідори почервоніли, необхідно припинити їх полив після появи зелених плодів. Виявляється, під час росту та зав'язування зелених помідорів потрібно поливати томати 1 раз на тиждень.
Як солити помідори в банку і бочку, на зиму – правильно …
Як би ні були цікаві нові рецепти, але будь-старовинний спосіб приготування того чи іншого блюда завжди викликає інтерес: як же наші предки …