Сушені або свіжі квіти і листя м'яти перцевої застосовуються як приправи до супів, вінегретів, салатів, сирів, овочевих, м'ясних і рибних страв. Листя і ефірну олію м'яти використовуються для ароматизації фруктових підлив, охолоджених напоїв, чайних сумішей, соусів, желе.
Кому можна пити чай з м’яти?
Чай і настій м'яти покращує апетит, має спазмолітичні властивості і підвищує секрецію травних залоз. Настій листя рекомендується пити при гастриті, болях в кишечнику, ентероколітах, метеоризмі, нудоті.
Що буде якщо пити м’яту кожен день?
М'ятний чай розслабляє травний тракт і сприяє правильному відтоку жовчі — дві дії, які підтримують травну систему на оптимальному рівні. М'ятний чай може зменшити такі симптоми, як здуття живота, болі в животі і метеоризм. Він також здатний знімати спазми кишечника, жовчного міхура і жовчних проток.
Коли варто використовувати Мята?
Знеболюючий ефект виникає, завдяки охолоджуючим властивостям ментолу і контролю за кровообігом. Використання перцевої м'яти для шлунка допоможе уникнути процесів бродіння, зменшити метеоризм. Добре допомагає при нудоті, печії, болю в області шлунково-кишкового тракту. Жінки кажуть, що м'ята допомагає від циститу.
Як правильно засушити м’яту – де і як зберігати
Застосування сушеної м’яти, корисні властивості. Заготівлю перед використанням НЕ розмочують. Сушене сировину – самостійна заварка. Часто змішують з іншими видами чаю.