Хто їсть глід?
Ягоди глоду привабливі для птахів так само як і для людей. Глід має довгий період плодоносіння, що робить його дуже цінною харчовою рослиною для таких птахів як дрозди.
Що можна зробити з ягід глоду?
Ці плоди можна застосовувати в кулінарії і не тільки свіжозірваними, а й можна підсушити ягоди. У сухому вигляді їх перемелюють на борошно і додають в різні булочки. Ще можна подрібнювати сухі ягоди і робити з них напої на зразок чаю. У домашніх умовах з плодів глоду готують різні напої, киселі, джеми, пастилу.
Як правильно сушити глід?
Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла.
Коли збирати глід
У даній статті ми і розглянемо способи заготівлі та зберігання глоду на зиму в домашніх умовах. Коли можна збирати плоди, квіти і листя глоду про запас