Зберігання глоду на зиму

Хто їсть глід?

Ягоди глоду привабливі для птахів так само як і для людей. Глід має довгий період плодоносіння, що робить його дуже цінною харчовою рослиною для таких птахів як дрозди.

Що можна зробити з ягід глоду?

Ці плоди можна застосовувати в кулінарії і не тільки свіжозірваними, а й можна підсушити ягоди. У сухому вигляді їх перемелюють на борошно і додають в різні булочки. Ще можна подрібнювати сухі ягоди і робити з них напої на зразок чаю. У домашніх умовах з плодів глоду готують різні напої, киселі, джеми, пастилу.

Як правильно сушити глід?

Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла.

Коли збирати глід
У даній статті ми і розглянемо способи заготівлі та зберігання глоду на зиму в домашніх умовах. Коли можна збирати плоди, квіти і листя глоду про запас

Related Post

Причини та наслідки проносу у дорослих: що говорить про наше здоров'я?Причини та наслідки проносу у дорослих: що говорить про наше здоров'я?

Пронос – розлад травної системи, що характеризується частими та рідкими випорожненнями. Хоча пронос часто розглядають як не дуже серйозне захворювання, у дорослих він може стати суттєвою проблемою. Незважаючи на те,

Чи потрібно мити яйця перед закладкою в холодильникЧи потрібно мити яйця перед закладкою в холодильник

Загалом яйця мити перед зберіганням не потрібно. Тому що під час миття ви видалите захисну кутикулу, яка називається муцином. Якщо змити муцин, який захищає пористу поверхню шкарлупи, в яйця можуть