Для щеплення плодових культур заготовку живців здійснюють тільки із здорових дерев — не уражених вірусними і грибковими інфекціями. Важливо, щоб температура повітря не опускалася нижче -15°С (для кісточкових культур) або -20°С (для зерняткових). Для щеплення використовують однорічні пагони (рідше — дворічні).17 груд. 2018 р.
Як заготовити живці для щеплення?
Для цього треба зовсім небагато: для заготівлі придатні тільки добре визрілі пагони характерного для сорту кольору з повноцінними бруньками; заготовляють тільки однорічні пагони; живці нарізають з найбільш освітлених ділянок крони, тобто з середнього ярусу або з периферії з південної сторони. Кеш
Коли заготовляють живці для весняного щеплення плодових дерев?
Для весняного – від кінця осені і до розпускання бруньок навесні, цей процес є підготовкою саду до наступного сезону. Найкраще цим займатися саме в листопаді до настання морозів – живці кісточкових культур заготовляють саме в цей період. Нарізують живці з однорічного приросту довжиною 30-40 см. Кеш
Коли можна щеплювати дерева?
Коли щепити плодові дерева Щепити плодові дерева потрібно на початку квітня. Щеплення дерев потрібно робити весною, до початку сокоруху або в травні під час сокоруху. В обох випадках доведеться застосувати різні прийоми щеплення, але при дотриманні відповідних правил, всі вони дають однакові результати.
Заготівля живців для щеплення. Зберігання живців | Огородники
На таких деревах молоді пагони виростають досить короткими (10-15 см). Тому краще взяти їх у більшій кількості, ніж потрібно, щоб підстрахуватися від …