огірки, дині, баклажани, кабачки мають постійне розподілення нітратів, яке збільшується від центру плоду до периферії та має найбільшу концентрацію біля шкірки й в самій шкірці.31 трав. 2023 р.
Де найбільше нітратів?
Найбільше накопичують нітрати буряк, редиска, кріп, салат, листова капуста, зелена цибуля, дині та кавуни. Узагалі ж, нітрати містяться у воді та багатьох продуктах харчування: ковбасі, м'ясі, молокопродуктах, хлібобулочних виробах та ін. Кеш
Де найбільше нітратів у редисці?
Які частини плодів містять найбільше нітратів В огірках і редисці бажано зчищати шкірку, зрізати плодоніжки і хвостики не менш як сантиметр з обох боків. Це ж стосується й ранньої моркви, буряка. Стебла зелені (петрушка, кріп тощо) накопичують більше нітратів, ніж гілочки, тож краще їх не вживати. Кеш
Як зменшити кількість нітратів у овочах?
Ретельно мити та чистити овочі. Зрізати біля хвостика (огірки, помідори, редиска); біля хвостика й стебла (буряк, морква); викидати верхні листки капусти, не використовувати качан. Не зберігати довго салати й овочі за кімнатної температури, бо нітрати в таких умовах швидко переходять у нітрити.
Де у капусті та огірках найбільше нітратів? Які частини овочів …
найбільша частина нітратів накопичується поблизу кореня; в листі петрушки, кропу, селери їх на 50-60% менше, чим в стеблі; в листі капусти нітратів на 60-70% менше, ніж в качані – не давайте його …