Догляд за виноградником влітку

Як правильно влітку обрізати виноград?

У липні позбавляються бічних пагонів, що ростуть з пазушних бруньок. Зовсім тендітні гілочки потрібно обламувати руками. Щоб прибрати непотрібну частину, достатньо легенько натиснути на основу великим пальцем. Пагони повністю не прибираються — потрібно залишити пару нижніх листків.

Коли і чим підживлювати виноград?

Перше підживлення – весною до початку сокоруху (квітень). Доза на один кущ: 50 г азотного, 30 г калійного, 40 г фосфорного. Друге підживлення – у фазі появи суцвіть, але до цвітіння (приблизно кінець весни – початок літа). Доза на один кущ: 40 г азотного, 50 г фосфорного і 40 г калійного добрива.

Коли потрібно обрізати виноград?

Зазвичай до обрізки беруться після перших заморозків, коли обпаде листя і стануть більш помітними молоді зелені та визрілі коричневі пагони. У перший рік восени в лози без гілок зрізають верхівку так, щоб залишилось 3–4 бруньки.

Як правильно доглядати за виноградом навесні і влітку: …
Як правильно доглядати за виноградом навесні і влітку: інструкція + відео. Особливості весняного і літнього догляду за виноградом: зняття укриття, огляд, підживлення та полив, обрізка …

Related Post

Найкращі напої після тренування: вибір фахівцівНайкращі напої після тренування: вибір фахівців

Зміст:1 Що краще пити після тренування?2 Що пити після тренування м'язів?3 Що пити після тренування для спалювання жиру?4 Чому не можна пити воду після тренувань? Тренування – це навантаження на

Як розмножуються азалії в домашніхЯк розмножуються азалії в домашніх

Для розмноження квітки азалії використовують три методи: посів насіння, щеплення і розмноження живцями. Суть процесу розмноження азалії живцями полягає в тому, що весною, з вже дорослого стебла зрізується живець, який

Як укрити саджанці на зимуЯк укрити саджанці на зиму

Одним з кращих матеріалів, які використовують для укриття молодих дерев на зиму, вважаються гілки ялини або ялівцю. Їх прив'язують навколо стовбура голками вниз, злегка заглиблюючи в землю. Таке укриття —