Як садити ріпу в домашніх умовах?
Сіють ріпу навесні за схемою 20-50 см, у червні та липні – широкорядним способом з міжряддям 45 та 60 см або стрічковим з міжряддям 20+50 см. На легких ґрунтах сівбу проводять на вирівняній поверхні, на важких – у гряди. Насіння загортають на глибину 1,5-2 см. Ґрунт бажано замульчувати.
Як їсти ріпу?
У кулінарії ріпі немає рівних. Її можна споживати вареною, смаженою або просто свіжою прямо з грядки. Але ріпа має досить виражений смак, вона не пластична, і поступово ріпу витіснила картопля. Втім, у Європі ж ріпа залишається досить популярною і сьогодні. Кеш
Яка на смак ріпа?
Вона має гірчичний, з легкою солоністю та слабкою солодкістю смак, характерну капустяну нотку та легкий гострий післясмак. Варена біла ріпа набуває ніжного смаку, смажена або запечена може бути більш ароматною та гострішою.
Ріпа — Вікіпедія
Ріпа (Brassica rapa L.) — дворічна трав’яниста рослина з родини капустяних, або хрестоцвітних. В перший рік у вирощуваної городньої ріпи з насіння виростає розетка прикореневого, ліроподібного, жорстко волосистого, довгочерешкового листя і товста, куляста або довгаста …