Нейтралізувати пересіл допоможе кислота або цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолену страву можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для виправлення страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Як забрати сіль з картоплі?
Лимонний сік здатний нейтралізувати зайву сіль у картоплі або рибі. Додавати лимонний сік потрібно обережно – по краплині. І щоразу перевіряти смак. Пересолені овочі, крупи, макарони можна промити під проточною водою. Кеш
Як нейтралізувати сіль в салаті?
Щоб виправити зіпсовану сіллю страву, дотримуйтесь наших простих порад.
- Розбавте страву водою …
- Промийте водою …
- Додайте що-небудь кисле …
- Додайте солодке …
- Додайте що-небудь жирне або вершкове …
- Додайте продукт-абсорбент …
- Розбавте страву овочами та крупами …
- Переробіть пересолені продукти
Кеш
Як вивести сіль з м’яса?
Як врятувати пересолені овочі чи м'ясо? Щоб нейтралізувати сіль, потрібно додати в овочі чи м'ясо кислоту (лимонний сік, томатну пасту, помідори) чи цукор (мед). Другий варіант – протушкувати овочі чи м'ясо у сметані чи вершках. Добре вбирає сіль також зелень (петрушка, шпинат тощо).
Пересолена страва — як врятувати суп, кашу, м’ясо та овочі …
Тут у пригоді стануть такі компоненти, як лимонний сік, томатна паста чи помідори, цукор і навіть мед. Якщо додати трохи "секретного інгредієнта" собі до смаку, то з великою імовірністю йому вдасться перебити сіль. Також приховати перебір із сіллю допоможе картопля. Її просто …