У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник. Поставити банку в воду стерилізувати. Після закипання води груші стерилізують 40 хвилин. Закатати стерильними кришками, перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.
Коли можна обривати груші на зиму?
Зимові сорти груші знімають в кінці вересня-початку жовтня.
Як правильно зберігати груші в домашніх умовах?
Можна зберігати груші в поліетиленових пакетах, розфасувавши їх не більше, ніж по одному кілограму в один пакет. При цьому пакет не повинен бути герметичним, так як для зберігання груш в холодильнику потрібна невелика циркуляція повітря.
Як закривати варення з груш?
Спосіб приготування:
- Очищені і нарізані груші засипати цукром. …
- Простерилізувати банки і кришки.
- Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. …
- Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. …
- Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.
Закатка груш на зиму – пошаговый рецепт с …