Як засолити червоний буряк?
Нарізані скибками залити теплим однопроцентним розсолом (10 г солі на 1 л води), цілі — 2—3% розчином солі. Для поліпшення смаку можна додати насіння кмину, кілька зубків часнику, а для пришвидшення процесу бродіння — житній сухар чи ложку цукру.
Як законсервувати варений буряк на зиму?
Варений буряк ополіскуємо, чистимо від шкірки та хвостиків. Якщо буряк дуже великий – ріжемо його на шматочки, якщо маленький – кладемо в банки цілком. Маринований буряк краще закривати в літрових банках, щоб взимку після відкриття він відразу з'їдався і не встигав зацвісти.
Як квасити буряк на зиму?
Буряк нарізати шматочками, воду змішати з сіллю та залити нею коренеплід. Зверху поставити гніт і залишити протягом 2-х тижнів, постійно знімаючи піну, що утворилася. Зберігати закваску потрібно в темному та прохолодному місці.
Буряк на зиму в банках – 10 простих та дуже смачних рецептів …
У лінійці заготівлі буряків на зиму в банках варіант бурякової ікри менш поширений, але це марно, адже закуска відрізняється особливим смаком і готується просто. Буряк та овочі для ікри використовуємо сирі. Їх подрібнюємо, а потім обсмажуємо і гасимо в глибокій сковорідці чи казані. …