Хвороби яблунь цитоспороз

Цитоспороз, або інфекційне всихання – грибкова хвороба стовбура та гілок, яку можна розпізнати за великими червонувато-коричневими плямами. Уражена кора не опадає, але розм'якшується при спробі зняти її з дерева. Якщо яблуню не лікувати, вона з часом всохне.28 лют. 2020 р.

Як проявляється Цитоспороз при ураженні яблуні?

Як і вогневиця, цитоспороз вражає ослаблені дерева з пошкодженою корою, тому важливо стежити за її станом. Уражені цитоспорозом ділянки набувають червонувато-коричневого відтінку, вкриваються горбочками зі спорами грибка, і в результаті яблуня засихає частково, а в запущених випадках може загинути і все дерево. Кеш

Як врятувати яблуньку?

Досвідчені городники кажуть, що уражені пагони потрібно видаляти і спалювати, а захворілу рослину допустимо обробити колоїдної сіркою (80 г сірки на 10 л води). Коли дерево відцвіте, його обробляють препаратом хлорокиси міді. А після збору врожаю дерево слід ще раз обробити мідним купоросом або розчином рідкого мила. Кеш

Чому сохне яблуня?

Моніліоз – одне з найнебезпечніших захворювань плодових дерев. І найчастіше гілки яблуні сохнуть саме з цієї причини. Інфекція моментально поширюється по всьому саду і у вологе літо здатна знищити до 80% урожаю. А якщо не лікувати, вона здатна вбити дерево.

Цитоспороз яблуні (інфекційне всихання яблуні …
Jul 28, 2023 · Збудники хвороб: Cytospora carposperma Fr.,, Cytospora microspora Rebenh., Cytospora schulzeri Sacc. et Syd.. Група хвороб: Всихання інфекційне, Цитоспороз. Більше про хворобу та її ознаки Заходи та методи захисту Перелік …

Related Post

Навіщо потрібна електрична духовка: зручність, економія часу та варіативність стравНавіщо потрібна електрична духовка: зручність, економія часу та варіативність страв

Зміст:1 У чому перевага електричної духовки?2 Навіщо потрібна духова шафа?3 Що краще газова чи електрична духовка у плиті?4 У чому різниця між духовкою і духовкою? З кожним днем ​​сучасні технології

Як законсервувати квіти у гліцериніЯк законсервувати квіти у гліцерині

Готуємо розчин: окріп змішуємо з гліцерином у пропорції 3: 1 (одна частина гліцерину і три частини води). Отриманий розчин охолоджуємо до кімнатної температури. 3. Заливаємо розчин у підготовлені ємності з

Чому гірчить стручкова квасоляЧому гірчить стручкова квасоля

Чому гірка квасоля? Квасоля може гірчити, якщо її недостатньо довго вимочували перед тим, як почати варити. Рекомендується залишати її вимочувати на цілу ніч, але перед цим треба переконатися, що в