Що таке Виварна сіль?
– садна сіль, яку отримують випарюванням або виморожуванням з морської води або води лиманів; – виварна сіль, яка видобувається методом випарювання з підземних розсолів. За якістю сіль харчова поділяється на сорт екстра, вищий сорт, перший сорт, другий сорт.
Як можна використовувати сіль в домашніх умовах?
Сіль допоможе і після вживання. Залишки жиру зняти паперовою серветкою, а потім сковороду протерти сіллю. – Гарячу сіль використовують для протирання залізних сковорідок, листів та інших кухонних предметів. А от від коричневих плям на них позбавляються протиранням вологою сіллю.
Як людина використовує сіль?
у виробництві фарб, фарбувальній справі; у виробництві хлору, соляної кислоти, їдкого натру, соди, металевого натрію; у виробництві миючих засобів; у кулінарії – для засолювання та консервації всіх видів продуктів.
Сіль (значення) — Вікіпедія
те, що становить суть, смисл чого-небудь; хтось особливо значний або щось винятково цінне, важливе [1]; лексема «Сіль землі» — видатні представники якої-небудь суспільної групи; добірна частина певного товариства [1]; Те, що надає гостроти словам, висловлюванням; дотепність. [1]; …