Що робити з молодими шишками?
Молоденькі зелені шишки містять у собі практично всі групи вітамінів, а ще кальцій, магній, калій, фосфор, ефірні олії й ліпіди, олеїнову кислоту. За умови розумного застосування вони приносять організму величезну користь. З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та навіть варять варення.
Як варити варення з шишок?
Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала. Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп. Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну. Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження – на 12 годин або на добу.
Що лікує соснова шишка?
Його зазвичай застосовують у разі бронхіту, захворювань на грип та застуду, для очищення судин та покращення пам'яті. Також настій є незамінним при захворюваннях шлунка. Щоб приготувати цілющу рідину, необхідно дрібно нарізати зелені пагони, а далі в скляному посуді залити їх чистою горілкою в пропорції один до десяти.
Варення з шишок — рецепт, користь варення з ялинових і …
Варення з шишок: рецепт 1. 1 кг шишок; вода; 1 кг цукру; лимонний сік за смаком (1−3 ст.л.) за бажанням: лимонна або апельсинова цедра, імбир