Як правильно обрізати моркву на зиму?
Один з найпоширеніших методів обрізки моркви для зберігання протягом 10-12 місяців — обрізка бадилля проводиться разом з тупою головкою на 2-3 см. Якщо моркву необхідно зберігати 3-4 місяці, то варто обрізати бадилля моркви на 2-3 см вище від тупого кінця.
Як правильно зберігати моркву на зиму?
Температура льоху чи підвалу, де зберігатиметься морква, має бути в межах -2… +2°C, вологість повітря 90-95%. Ще у підвалі має бути достатня, але не дуже інтенсивна вентиляція, адже за великої кількості повітря коренеплоди почнуть проростати.
Як зберегти натерту моркву на зиму?
Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.
Як можна зберегти морквину на зиму – корисні поради для гос…