Як правильно обрізати морквину для зберігання на зиму

Як правильно обрізати моркву на зиму?

Один з найпоширеніших методів обрізки моркви для зберігання протягом 10-12 місяців — обрізка бадилля проводиться разом з тупою головкою на 2-3 см. Якщо моркву необхідно зберігати 3-4 місяці, то варто обрізати бадилля моркви на 2-3 см вище від тупого кінця.

Як правильно зберігати моркву на зиму?

Температура льоху чи підвалу, де зберігатиметься морква, має бути в межах -2… +2°C, вологість повітря 90-95%. Ще у підвалі має бути достатня, але не дуже інтенсивна вентиляція, адже за великої кількості повітря коренеплоди почнуть проростати.

Як зберегти натерту моркву на зиму?

Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.

Як можна зберегти морквину на зиму – корисні поради для гос…

Related Post

Як побачити парад планет сьогодні: прості поради для астрономічного спостереженняЯк побачити парад планет сьогодні: прості поради для астрономічного спостереження

Спостереження за планетами в їхньому вічному танці по небесній сфері завжди привертало увагу людей. Астрономи та прості любителі космосу завжди шукають можливості побачити якийсь особливий момент, коли наша сонячна система