Кому не можна їсти ягоди калини?
Її не можна вживати людям, схильним до тромбоутворення, зниженому тиску, при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту, а також вагітним.. Через високий вміст пуринів вона протипоказана при подагрі та хворобах нирок. Доведено, що ягоди калини вбивають цвіль, бактерії та навіть застудні віруси.
Як заготовити на зиму калину із цукром?
Ягоди калини зірвіть з гілок і ретельно вимийте і переберіть. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Змішайте ягоди та цукор, потовчіть качалкою, і залиште на одну годину, періодично помішуючи, щоб цукор розчинився. Масу, що вийшла, протріть ретельно через дрібне сито.